Wereldwinkel Linschoten

Wereldwinkel Linschoten

In het voorjaar van 2021 werd bekend dat de lokale wereldwinkel in Linschoten in de zomer definitief haar deuren zou sluiten. Omdat ik het erg jammer zou vinden als er weer een winkel uit het dorp zou verdwijnen en omdat ik volledig achter het concept van de Wereldwinkel sta, meldde ik bij de toenmalige uitbater dat ik wel mee wilde denken over een doorstart, mits er meer vrijwilligers zouden opstaan. Dat heb ik geweten!

In mei maakte ik kennis met 2 jonge enthousiaste zeer gemotiveerde dorpsbewoners, die dezelfde visie hadden als ik en op 30 oktober jl. openden wij de nieuwe Wereldwinkel in Linschoten. We hadden inmiddels besloten om naast Fairtrade producten ook duurzame producten en mooie tweedehands kleding te gaan verkopen.

We kregen de mogelijkheid om tijdelijk tegen gereduceerde prijs een mooi gelegen, grote ruimte te huren. Het betreffende pand staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar de verwachting is dat dit nog minimaal 2 jaar gaat duren. Voor ons een mooie gelegenheid om te onderzoeken of we bestaansrecht hebben.

We hebben een stichting opgericht en vrijwilligers gezocht. Met weinig geld, en met dank aan de creativiteit van mijn collega’s is het gelukt om de winkel leuk en decoratief in te richten.

Bovendien hebben we veel informatie en hulp gekregen van de ervaren medewerkers van Wereldwinkel Woerden. De dagen voor de opening waren nogal hectisch, maar uiteindelijk werd zaterdag 30 oktober een feestje en vanaf die tijd draaien we boven verwachting. De inwoners van Linschoten steunen ons initiatief en dat merken we. We realiseren ons dat nog moet blijken of de ‘stille’ maanden januari en februari ook genoeg omzet zullen brengen, maar de start is in ieder geval veelbelovend.

Mocht u in de buurt zijn, kom gezellig even kijken. Onze openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur – 15.00 uur en we ontvangen u graag met een kopje ‘eerlijke’ koffie of thee.

Hartelijke groet,

Namens St. Wereldwinkel Linschoten

Ingrid Kautz: 06-40100233

SHARE IT: